Roser Oduber a Blanc sobre Blanc

"Blanc sobre blanc" de TV3 és un programa sobre arts visuals i plàstiques presentat per la periodista Margarita Puig que ens acosta, de manera entenedora, als mecanismes de creació de 26 artistes catalans a través de les seves respostes davant dels interrogants que planteja el fet artístic. 
 La sèrie està formada per càpsules monogràfiques de diferents personatges de la vida cultural catalana. Cada càpsula, de 15 minuts de durada, ens aproxima a l'artista, en una clau d'immediatesa, trepidant, però suggeridora i meticulosament estudiada per explicar el perfil del personatge i el més atractiu de la seva vida i la seva obra.

"Blanc sobre Blanc" mostra artistes creant, construint un espai de trobada amb l'espectador, com a àgora per a l'intercanvi i la producció de coneixement. És un aixopluc, un lloc per reflexionar.

Blanc sobre blanc - L'espai


L'espai

L'espai pictòric és una invitació a la contemplació.  Però no és només l'àrea que ocupa l'obra. És alguna cosa més que una estructura geomètrica amb transicions cromàtiques: és una finestra cap a un viatge interior que permet a l'espectador construir el seu espai mental propi.

Mentre Roser Oduber s'interessa per l'espai interior i ens empeny a reflexionar sobre la nostra identitat, Samuel Salcedo posa en dubte l'espai real que ocupen les seves escultures i les dota, per sobre de tot, d'una càrrega simbòlica i conceptual que ataca els valors del moment actual.